Fijn naar Berlijn

Krijg jij ook zin in Berlijn? Geef het door via Twitter!

Vervoer in Berlijn

Berlin - U-Bahn / Subway Map (1970)

Berlijn is geen autovriendelijke stad. Maar je hebt ook helemaal geen auto nodig om je te verplaatsen in Berlijn: veel afstanden zijn goed te belopen en er is een fantastisch netwerk van openbaar vervoer.

Wandeling door Berlijn

Southend-on-Sea Leyland Titan open-top sightseeing Bus, BerlinNiets is leuker dan Berlijn te voet te ontdekken. Het is gratis, gezond en als je je langzaam verplaatst zie je vanzelf veel meer. Je kunt met een boekje en een kaart je eigen route uitstippelen, maar je kan ook op internet veel goede wandelingen vinden. Deze rondwandeling door Mitte (met dank aan www.oostwaarts.nl) brengt je bijvoorbeeld langs Checkpoint Charlie, resten van de Muur, de Potsdamerplatz, het Rijksdaggebouw, de Brandenburger Tor, Unter den Linden, de Oranienburgerstrasse, de Hackesche Höfe, de Berliner Dom en het Museuminsel. De wandeling is 6 km lang en er is goed nieuws: je mag hier gerust meerdere dagen over doen!


Openbaar vervoer

U Bahn in BerlinWil je meer ontdekken van Berlijn, dan kun je gebruik maken van uitstekend openbaar vervoer. Je kunt kiezen voor de dubbeldekkerbus die je langs alle hoogtepunten brengt Bus 100 en 200 brengen je langs alle historische bezienswaardigheden en met één kaartje kun je tussendoor overal uitstappen en met een volgende dus weer verder reizen. Wil je meer je eigen weg kiezen, is er uitgebreid netwerk van metro's (U-bahn) en trams (S-bahn). Je kunt steeds een los kaartje kopen of een dagkaart, weekkaart of een Welcome Card. Met de laatste kun je drie dagen onbeperkt reizen in Berlijn.

Fijn naar Berlijn hoteltips:

Trendy hotels biedt - de naam zegt het al - de meest trendy hotels in Berlijn. En op onze Berlijn vakantie pagina vind je nog veel meer tips!

Bus 100 in sneltreinvaart: van Bahnhof Zoo naar Alexanderplatz, bekijk het filmpje: