Fijn naar Berlijn

Krijg jij ook zin in Berlijn? Geef het door via Twitter!

Treptow: verrassingen aan de Spree

Berliner Brauerei

East Berlin - Treptower ParkTussen de wijken Köpenick en Neukölnn ligt het langgerekte stadsdeel Treptow. Hier, te midden van de stadse drukte, vind je een groene oase. Het Treptower Volkspark en het Plänterfwald vormen samen een ideaal gebied om te relaxen en om bij te komen van al je belevenissen in de rest van Berlijn. In het Treptower Park vind je het indrukwekkende Sovjetmonument.

Das Badeschiff

BadeschiffVanuit Mitte gezien, kom je eerst het beroemde Badeschiff tegen (Eichenstrasse 4). Dit drijvende zwembad in de rivier de Spree is overdekt in de winter en vormt in de zomer het decor van een heus stadsstrand. In de winter kun je er lekker opwarmen in de sauna's (waarvan één met prachtig uitzicht over de Spree!), in de zomer vormt het Badeschiff het decor van een heus stadsstrand met hippe muziek en regelmatig concerten. Een must voor iedereen die Berlijn van binnenuit wil beleven. Meer informatie vind je hier.


De Hallentrödelmarkt

Direct bij het Badeschiff kun je ook een bezoek brengen aan de bizarre 'Hallentrödelmarkt': een grootse vlooienmarkt die een aantal voormalige fabriekshallen tot aan het plafond toe vult met alles wat je maar kunt bedenken. Een bijzonder sfeertje en een plek waar je als je goed zoekt de leukste souvenirs bij elkaar kunt sprokkelen. Elke zaterdag en zondag van 10 - 18 uur.

Fijn naar Berlijn hoteltips:

Trendy hotels biedt - de naam zegt het al - de meest trendy hotels in Berlijn. En op onze Berlijn vakantie pagina vind je nog veel meer tips!

Voorproefje zien van het Badeschiff? Bekijk dan het filmpje: