Fijn naar Berlijn

Krijg jij ook zin in Berlijn? Geef het door via Twitter!

Tiergarten:
Malle aapjes, moderne architectuur

Potsdamer Platz

De wijk Tiergarten is genoemd naar het grote stadspark dat je hier vindt - het grootste van Berlijn met een oppervlakte van vijf keer het Amsterdamse Vondelpark. Je kunt er heerlijk wandelen, picknicken of hardlopen. Vanaf de Siegessäule heb je een prachtig uitzicht over de stad. En vergeet vooral ook de dierentuin zelf niet!

Startpunt Siegessäule

Berlin - SiegessäuleEen wandeling door dit deel van Berlijn kun je het beste beginnen bij de Siegessäule. Deze reusachtige 'overwinningszuil' bevindt zich op een verkeersknooppunt en kun je als je wilt beklimmen. Een wenteltrap van maar liefst 285 treden brengt je omhoog. En deze klim is beslist de moeite waard, want je hebt er een prachtig uitzicht over de stad.

Berlin Zoo: aapjes kijken

Polar bear cub Knut in the Berlin zoo.In het zuidwesten van Tiergarten vind je de Zoologischer Garten Berlin, één van de oudste dierentuinen van de wereld (1844) met maar liefst 1.400 verschillende diersoorten. IJsbeer Knut werd zelfs wereldberoemd. Met zoveel dieren, een avonturenspeelplaats, een safari rondleiding en veel meer heef Berlin Zoo alle ingrediënten voor een dagje uit met het hele gezin!

Potsdamer Platz en Sony Center

Sony CenterTen zuiden van het grote park vind je de Potsdamer Platz, één van de bekendste pleinen van Berlijn en het walhalla voor de liefhebbers van moderne architectuur. Deze plek in de stad heeft een veelbewogen geschiedenis. Ooit was het het levendige stationsplein waar de trein naar Potsdam vertrok. In de Tweede Wereldoorlog werd het grotendeels verwoest. In 1961 werd de Berlijnse Muur dwars over het plein aangelegd, waardoor het plein veranderde in een groot stuk 'niemandsland'. Na de val van de Muur veranderde de Potsdamer Platz in de grootste bouwput van Europa. Met veel moderne architectuur, theaters en bioscopen werd het plein de verbindende schakel tussen het voormalige West- en Oost-Berlijn. Je vindt er onder meer het imposante Sony Center dat je beslist binnen moet stappen om door de prachtige koepel van glas, staal en waaiervormig zeildoek.

Fijn naar Berlijn hoteltips:

Trendy hotels biedt - de naam zegt het al - de meest trendy hotels in Berlijn. En op onze Berlijn vakantie pagina vind je nog veel meer tips!

Voorproefje zien van het Sony Center? Klik op de afbeelding voor het filmpje: