Fijn naar Berlijn

Krijg jij ook zin in Berlijn? Geef het door via Twitter!

Schöneberg: dagdromen en nachtleven

Rathaus Berlin Schöneberg

SchönebergAls je naar Berlijn gaat, ligt een bezoek aan Schöneberg niet direct voor de hand - en toch is er veel te beleven. De wijk oogt overdag vooral netjes. Je vindt er de befaamde Winterfeldtmarkt en shop-a-holics kunnen er hun hart ophalen in de bijzondere interieurwinkeltjes. 's Nachts komt met name de buurt rond de Nollendorfplatz tot leven. Hier vind je de homescene van Berlijn: kleurrijke nachtclubs en homobars waar iedereen welkom is. Kom je langs het raadhuis, bedenk dan dat de Amerikaanse president John F. Kennedy hier in 1963 de historische woorden 'Ich bin ein Berliner' sprak...

Lekker shoppen

Viktoria-Luise PlatzSchöneberg heeft veel verborgen winkeltjes waar je terecht kunt voor de leukste cadeaus, originele interieurartikelen en meer. Begin bij de Nollendorfplatz en ga eerst de Goltzstrasse in. Op nummer 13b vind je Mobilien, een winkel vol leuke, mooie en aardige verrassingen. In deze straat vind je nog veel meer winkels vol antiquiteiten en leuke cafés. Hetzelfde geldt voor de Nollendorfstrasse en de Winterfeldtstrasse. Deze laatste straat komt uit op de Viktoria-Luise-Platz met prachtige huizen, een mooie fontein en in de zomer gezellige terrasen.

Sfeer en meer op de Winterfeldtmarkt

AmpelmännchenMidden in de wijk Schöneberg wordt op zaterdag vanaf 8 uur de beroemde Winterfeldtmarkt gehouden. Het is een multiculturele markt, waar vooral veel verse waren worden aangeboden. Een heerlijke markt om sfeer te proeven en na afloop neer te strijken in één van de gezellige kroegjes rond de Winterfeldtplatz.

Homoscene

CSD (Christopher Street Day) in Berlin-Schöneberg am Nollendorfplatz Juni 2009Tussen de Viktoria-Luise-Platz en de Nollendorfplatz vind je de Motzstrasse. Deze stond honderd jaar geleden al bekend vanwege de vele homobars en cafés. Nu vind je de meeste gaybars tussen de Martin-Luther-strasse en de Nollendorfplatz. In juni vindt hier ook het Motzstrassenfest plaats, een jaarlijks terugkerend straatfeest voor homo's en lesbo's.

Fijn naar Berlijn hoteltips:

Trendy hotels biedt - de naam zegt het al - de meest trendy hotels in Berlijn. En op onze Berlijn vakantie pagina vind je nog veel meer tips!

Marlene Dietrich werd in 1901 geboren in Schöneberg en zingt over haar jeugdherinneringen: