Fijn naar Berlijn

Krijg jij ook zin in Berlijn? Geef het door via Twitter!

Stedentrips

Prenzlauer Berg: cocktails en kinderwagens

Prenzlauer Berg was een vreemde eend in de bijt in het voormalige Oost-Berlijn. Hier woonden kunstenaars en intellectuelen die zich weigerden te schikken naar het communistische regime. Na de val van de Muur trokken veel jongeren naar deze wijk die daardoor uitgroeide tot dé wijk voor jonge gezinnen. Struikel niet over de kinderwagens dus!

Biergarten und Brauerei

Op de Kastanienallee vind je tussen talloze trendy winkeltjes 'Der Prater': een authentieke Biergarten op een vredige binnenplaats. Deze Biergarten stamt al uit 1837 en is geopend van april tot september. Het bijbehorende restaurant is trouwens ook een bijzondere ervaring en is het hele jaar geopend. En breng ook een bezoek aan de Kulturbrauerei, waar ooit bier werd gebrouwen maar waar je nu theaters en café's vindt. Je kunt er salsa dansen of een filmpje pakken.

Het Mauerpark

MauerparkEven verderop vind je het Mauerpark. Dit park is ontstaan na de val van de Muur, op de plek waar daarvoor de grens tussen Oost en West liep. Op het braakliggende terrein werd door bewoners uit de aangrenzende wijken Wedding en Prenzlauer Berg eigenhandig dit park aangelegd. Nu kun je er genieten van straatmuzikanten en artiesten. Er is een amfitheater, een speeltuin en je kunt er lekker bijkomen van een dagje slenteren door Berlijn.

Chillen op Deck 5

Nog een bijzondere plek om te relaxen is Deck 5. Midden in Prenzlauer Berg is het dak van winkelcentrum Schönhauser Arcaden omgetoverd in een heerlijk stadsstrand compleet met parasols en loungebanken. Geniet van je cocktail en van het uitzicht over Berlijn!

Deck 5 #61

Fijn naar Berlijn hoteltips:

Trendy hotels biedt - de naam zegt het al - de meest trendy hotels in Berlijn. En op onze Berlijn vakantie pagina vind je nog veel meer tips!

Wil je meer zien van Prenzlauer Berg? Bekijk dan het filmpje: