Fijn naar Berlijn

Krijg jij ook zin in Berlijn? Geef het door via Twitter!

Neukölln: trendy en traditioneel

Neukölln streets

In de zuidelijke wijk Neukölln kun je letterlijk van verschillende culturen proeven. Naast de Duitse bieren en de Turkse pizza's vind je er bijvoorbeeld de lekkerste Marokkaanse en Italiaanse restaurants maar ook Poolse kroegen. Veel Turkse en Arabische migranten geven dit stadsdeel kleur en de wijk trekt ook steeds meer studenten en kunstenaars. Vooral het gebied ten zuiden van het Landwehrkanaal is 'upcoming'.

Dorpse sfeer in Alt-Rixdorf

Rixdorfer WeihnachtsmarktHet is een beetje vreemde eend in de bijt: Alt-Rixdorf, een traditioneel dorp midden in de wijk Neukölln. Je vindt er bijvoorbeeld boerenschuren, een oude dorpskerk en een smederij. Boheemse vluchtelingen vestigden zich hier in de achttiende eeuw, bouwden een kerk en creëerden daaromheen een eigen dorpje dat zelfs uitgroeide tot het grootste dorp van Pruisen. In 1912 werd de naam omgedoopt in Neukölln en sinds 1920 hoort het bij Berlijn. Proef de bijzondere sfeer en kies vervolgens een leuk restaurantje rond de Richardplatz. Tip: ieder jaar wordt in Rixdorf een gezellige kerstmarkt gehouden.


Chillen in het Körnerpark

Kornerpark gardensWie even wil bijkomen van zijn bezoek aan de wijk Neukölln, moet in het Körnerpark zijn. Aan het begin van de vorige eeuw liet ondernemer Franz Körner in een voormalige kiezelgroeve dit verzonken park aanleggen. Het is een verborgen stukje groen in de stad en met zijn bloembedden en fonteinen heeft het een heel eigen charme. In de zomer worden hier op zondag concerten gegeven, kijk op de website voor meer informatie. Ook vind je er een oranjerie, met terras.

De Nowkoelln Flowmarkt

Landwehrkanal viewVan de tientallen vlooienmarkten die Berlijn telt, is de Nowkoelln Flowmarkt absoluut eemn aanrader. Je vindt deze elke derde zondag van de maand aan de Maybachuffer. Op dinsdag en vrijdag kun je op dezelfde plek terecht voor een uitgebreide Turkse markt, met verse groenten, goedkope schoenen en veel meer. Geniet na afloop van een glas Turkse ayran of een Berliner Weisse op één van de terrasjes langs het kanaal!

Fijn naar Berlijn hoteltips:

Trendy hotels biedt - de naam zegt het al - de meest trendy hotels in Berlijn. En op onze Berlijn vakantie pagina vind je nog veel meer tips!

Voorproefje zien van de vlooienmarkt in Neukölln? Bekijk dan het filmpje: