Fijn naar Berlijn

Krijg jij ook zin in Berlijn? Geef het door via Twitter!

Stedentrips

Kreuzberg:
Migranten, punkers en creatievelingen

Kreuzberg Canal

Nog zo'n karakterisiteke wijk is Kreuzberg. Kreuzberg is één van de meest karakteristieke wijken van Berlijn. Hier vind je de alternatieve scene van de stad: kunstenaars, artiesten, punkers en krakers. En het is ook de meest multiculturele wijk van Berlijn. Een levendige mengelmoes dus en een wijk die je beslist moet beleven...

Istanbul aan de Spree

Kreuzberg Schlesisches TorEen deel van deze traditionele migrantenwijk heeft zich ontwikkeld tot 'Istanbul aan de Spree', waar je in de Biergarten 'Burg am See' behalve een pul bier tegenwoordig ook een glas ayran kunt bestellen, een verfrissende Turkse yoghurtdrank. Schuif gezellig aan en dompel je onder in dit multiculturele stukje Berlijn.

Funshoppen in SO 61

DSC_3052.JPGWie niet op zoek is naar winkels van dertien-in-een-dozijn, moet beslist in SO 61 zijn. SO 61? Dit deel van Kreuzberg is genoemd naar de voormalige postcode. In en om de Bergmannstrasse vind je de allerleukste winkels van de stad. Originele hoeden, te gekke tassen en tweedehands kleding met daarnaast een ruime keuze aan trendy barretjes en restaurants. Aan de Marheinekeplatz vind je ook de oude markthal, waarin tegenwoordig biologische producten uit de streek worden verkocht.

SO 36: begrip in Berlijn

Urban contrastEn verder shoppen kan in SO 36, nog zo'n voormalige postcode. In dit stuk van Kreuzberg vind je de Oranienstrasse, de oudste winkelstraat van Berlijn. In de jaren tachtig was dit het hart van de krakers- en de punkbeweging. Nu is SO 36 een begrip geworden en je vindt er hippe kledingwinkels, bijzondere ateliers en leuke restaurantjes. Loop ook door naar de Moritzplatz en kijk eens rond in de Prinzessinnengarten, waar buurtbewoners bloemen en planten kweken voor de verkoop. Op deze plek wordt ook een vlooienmarkt gehouden.

Schlesisches Tor

Fijn naar Berlijn hoteltips:

Op onze Berlijn vakantie pagina vind je nog veel meer tips!

Meer zien van Kreuzberg? Klik op de afbeelding voor de clip: