Fijn naar Berlijn

Krijg jij ook zin in Berlijn? Geef het door via Twitter!

Vlooienmarkt in Friedrichshain

Op zoek naar een origineel souvenir? Op de Boxhagener Platz, in de studentenwijk Friedrichshain, vind je iedere zondag een grootse vlooienmarkt. Geen handelaren, wel enthousiaste buurtbewoners die je maar wat graag blij maken met hun oude T-shirts of meubeltjes. En wat dat moet kosten? Doe maar een leuk bod!

Boxhagner Platz, flea market

Aan het pleintje bevindt zich ook een door vrijwilligers gerund drinktentje. En 's zomers is het grasveld in het midden van het plein een ontmoetingsplek voor heel alternatief Berlijn. Om te zonnen, te lezen, muziek te maken of om te demonstreren tegen alles wat in hun ogen niet goed gaat in de wereld.

Verder ontdekken

Ook de rest van de "Oost-Berlijnse"wijk Friedrichshain is leuk om te ontdekken. Bezoek vooral de Simon Dach Strasse, waar je struikelt over de hippe eettentjes en andere uitgaansgelegenheden. Links en rechts van de Karl-Marx Allee vind je de meer alternatieve delen van de wijk. Kunstenaars en studenten worden door de lage huren naar dit stadsdeel getrokken. De Karl-Marx Allee is na de oprichting van de DDR aangelegd en ontworpen in de karakteristieke en indrukwekkende Sovjetstijl. En krijg je inmiddels dorst van je wandeling door Friedrichshain? Loop dan naar de Rigaer Strasse, waar je de meeste kroegen vindt.

Wil je meer zien van Friedrichshain? Bekijk dan het filmpje: