Fijn naar Berlijn

Krijg jij ook zin in Berlijn? Geef het door via Twitter!

Stedentrips

DDR-museum brengt geschiedenis tot leven

Berlijn is een eldorado voor museumgangers. Op het Museumeiland in het hart van de stad vind je de bekendste. Maar vergeet vooral Checkpoint Charlie niet, waar je een goede indruk krijgt van de geschiedenis van een verdeelde stad. En nieuw is het DDR-museum, een absolute aanrader!

DDR Museum

DDR MuseumOveral waar je in Berlijn bent, kom je de geschiedenis tegen. Talloze monumenten herinneren je aan de gruwelijkheden van de Tweede Wereldoorlog. Bij Checkpoint Charlie vind je een indrukwekkende tentoonstelling over de Muur die de stad in tweeën deelde en over de vele geslaagde en niet-geslaagde vluchtpogingen.

En voor wie zich niets kan voorstellen bij het leven in het voormalige Oost-Duitsland: bezoek het DDR-museum en kruip achter het stuur van een oude Trabant, hoor hoe mensen werden afgeluisterd en zie met eigen ogen hoe bewoners daar de Lipsi dansten.

Ook in de Bernauerstrasse komt de geschiedenis van de verdeelde stad tot leven. Je vindt er resten van de voormalige muur én een Dokumentationszentrum met o.a. een prachtige diavoorstelling over de geschiedenis van de muur.

Tip: vooraf kaartjes bestellen

Als je in Berlijn bent, is het natuurlijk jammer als je de helft van de tijd in de wachtrij staat. Je kunt nu online eenvoudig kaartjes reserveren!

Fijn naar Berlijn hoteltips:

Trendy hotels biedt - de naam zegt het al - de meest trendy hotels in Berlijn. En op onze Berlijn vakantie pagina vind je nog veel meer tips!

 

Ostalgie: rij mee met een heuse Trabant-safari door Berlijn.

Klik op de afbeelding voor het filmpje: