Fijn naar Berlijn

Krijg jij ook zin in Berlijn? Geef het door via Twitter!

Berliner Weisse und Currywurst

Q-UP

Als je in Berlijn bent, moet je beslist de Berliner Weisse proeven. Dit lokale bier van tarwe- en gerstenmout wordt 'rot oder grün' geserveerd. Deze kleuren ontstaan doordat er waldmeister- of frambozensiroop aan wordt toegevoegd. Je drinkt het met een rietje! Een andere oer-Berlijnse specialiteit is de Currywurst, op bijna iedere straathoek verkrijgbaar. En voor de echte liefhebbers: deze braadworst met currysaus kreeg onlangs een eigen currywurst museum.

Deutsches Currywurst Museum

De allerbeste Currywurst wordt trouwens gemaakt bij Konnopke. Deze imbiss op een drukke plek onder het U-bahn viaduct aan de Schönhauser Allee (Prenzlauer Berg) is wereldberoemd. Max en Charlotte Konnopke richtten hier al in 1960 hun verkooppunt in en maakten hier eigenhandig volgens familierecept de bekende Currywurst met ketchup. Het familiebedrijf bestaat nog steeds en als je in de buurt bent, moet je de currywurst beslist proeven!

Fijn naar Berlijn hoteltips:

Trendy hotels biedt - de naam zegt het al - de meest trendy hotels in Berlijn. En op onze Berlijn vakantie pagina vind je nog veel meer tips!

Herbert Grönemeyer zingt over de lekkerste worst van Berlijn: de Currywurst. Klik op de afbeelding voor het fragment: