Fijn naar Berlijn

Krijg jij ook zin in Berlijn? Geef het door via Twitter!

Berlijn aan het water

Badeschiff

In een drukke stad als Berlijn, is 's zomers niets lekkerder dan een dagje languit aan het water. Ook dat kan in en om deze stad. Aan de Wannsee bijvoorbeeld (S-bahn Nikolassee). Dit authentieke stadsstrand is maar liefst een kilometer lang. Je kunt er heerlijk zonnen, zwemmen en chillen in een ouderwetse strandstoel óf in de hippe loungebar. Maar het kan nóg hipper! Midden in de stad, aan de Spree, vind je het Badeschiff (U-bahn Schlesiches Tor, stukje lopen). Een heus zwembad in de rivier, compleet met zonnedek, stadsstrand en relaxte muziek. Plof neer in één van de vele strandstoelen, drink er een cocktail en verbaas je over het ultieme strandgevoel midden in deze bruisende wereldstad. In de winter is het Badeschiff trouwens overdekt en helemaal ingericht als sauna. Ook lekker! Zie ook onze pagina over Treptow.

Fijn naar Berlijn hoteltips:

Trendy hotels biedt - de naam zegt het al - de meest trendy hotels in Berlijn. En op onze Berlijn vakantie pagina vind je nog veel meer tips!

Little Conny zingt 'Pack die Badehose ein...'. Nieuwe versie van een oud Duits liedje van Connie Froboess (1951) over Strandbad Wannsee. Klik op de afbeelding en zing mee: